Προ-συμπλήρωση και του εντύπου Ν από την πλατφόρμα myDATA – Το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 2nd LAW FORUM ON TAXATION την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022. Στο συνέδριο μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο κος Ρένος Καραστάθης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικής Τεχνολογιών Πληροφορικής (ΔΙ.Σ.ΤΕ.ΠΛ.), Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.), Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος αναφέρθηκε στα myDATA.
Ο κος Καραστάθης ανέφερε εκτός των άλλων ότι τα επόμενα βήματα θα είναι η προ-συμπλήρωση των δηλώσεων Φ.Π.Α., στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προ-συμπλήρωση του εντύπου Ε3 και του εντύπου Ν. Επόμενος στόχος, όπως ανέφερε, είναι το ψηφιακό δελτίο αποστολής, η ανάπτυξη δηλαδή ενός συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης και παρακολούθησης αγαθών περιλαμβάνοντας τις διαδικασίες διαχείρισης εγγράφων μεταφοράς.

Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή απόδειξη ο κος Ρ. Καραστάθης ανέφερε πως εδώ και ένα μήνα οι εγκαταστάσεις έχουν ξεπεράσει τις 130.000 χιλιάδες και ταυτόχρονα έχουν καταγραφεί 48.340 ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες.

Δείτε το σχετικό video


Φρονούμε πως η προ-συμπλήρωση των ως άνω εντύπων θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα, αφού εκτός των άλλων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίλυση των πολλών ζητημάτων που υφίστανται μέχρι σήμερα και που αφορούν στην ομαλή εφαρμογή της πλατφόρμας MyData.

Πηγή:Taxheaven.gr