Παράταση ισχύος μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες και άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής

Οικονομικές Ειδήσεις

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά» Taxheaven.gr

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, αύριο, 28 Ιουνίου, θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα προβλέπεται ότι ο συντελεστής ΦΠΑ για προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού π.χ. μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, θα παραμείνει μειωμένος στο 6% και δεν θα αυξηθεί στο 24% για ένα εξάμηνο.

Αναμένουμε την κατάθεση της τροπολογίας.

Βλέπε και είδηση του κόμβου σχετικά με το θέμα

Το σχετικό δελτίο τύπου από το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παράταση της ισχύος του μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες, γάντια αντισηπτικά και σε άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής έως το τέλος του 2022, με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:
«Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στις μάσκες και στα αντισηπτικά τελείωνε στις 30 Ιουνίου 2022, όπως όλα τα μέτρα Covid που πάντα έχουν μια περιορισμένη χρονική διάρκεια. Η άνοδος της πανδημίας όμως δεν επιτρέπει τη λήξη των μέτρων αυτών και θα παραταθεί για άλλο ένα εξάμηνο. Οι τιμές θα παραμείνουν μειωμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και βλέπουμε. Αύριο θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή».

Δείτε το σχετικό βίντεο στο ακόλουθο link:
https://www.youtube.com/watch?v=3DgHJKTMwqM

Το σχετικό δελτίο τύπου από το Υπ. Οικονομικών:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10563 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
e-mail: press@minfin.gr

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και σε ιατρικά υλικά για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης

Με τροπολογία επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται μεταξύ άλλων, παράταση της ισχύος, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%:

  1. Αγαθών που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.
  2. Ορισμένων ιατρικών υλικών αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Η Κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Πηγή:Taxheaven.gr