Προ των πυλών καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ χωρίς αίτηση

Προ των πυλών φαίνεται ότι βρίσκεται η καταβολή έκτακτου καλοκαιρινού επιδόματος, ύψους 200 ευρώ, σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Η επιταγή ακρίβειας – εφόσον ανακοινωθεί κάτι που φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στο οικονομικό επιτελείο – θα μοιραστεί τον Ιούλιο, το διάστημα που θα αρχίσει να δίνεται το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί δημοσιονομικό περιθώριο και για τη νέα «επιταγή ακρίβειας» για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Καθαρή εικόνα για τις δυνατότητες που υπάρχουν θα υπάρχει μέσα στον Ιούλιο. Εάν εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, τότε είναι πιθανό να δοθεί ποσό ύψους 200 ευρώ, σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Το κόστος για τη νέα επιταγή ακρίβειας είναι συνολικού ύψους 250-300 εκατ. ευρώ, χρήματα που φαίνεται ότι υπάρχουν στα κυβερνητικά ταμεία.

Όπως δήλωσε πριν μερικές μέρες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες. Πρώτα ενημερώνεις τον πρωθυπουργό, αποφασίζεις υπό την καθοδήγησή του και μετά ανακοινώνεις μέτρα».

Η επιταγή ακρίβειας δηλαδή τα 200 ευρώ θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς οι ίδιοι να χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση.

Ποιοι θα πάρουν καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας
676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνομιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Πηγή: aftodioikisi.gr